Fons Oriol Martorell

El Fons digitalitzat Oriol Martorell permet l’accés i la consulta en línia dels
cartells i programes de concert de la Coral Sant Jordi, partitures, diapositives i fotografies de concerts i estades a l’estranger conservats a la Col·lecció Martorell-Solanic de la Universitat de Barcelona.

Oriol Martorell, fundador l’any 1946 de la Coral Sant Jordi, juntament amb la seva esposa Montserrat Solanic i una colla d’amics, va ser el director de la Coral fins l’any 1991.

Els fons digitalitzats permeten fer una aproximació a la intensa activitat artística d’Oriol Martorell i la Coral Sant Jordi sota la seva direcció durant aquest llarg període de temps. En formen part:

  • 17 cartells
  • més de 100 diapositives (1961 a 1965)
  • al voltant de 1200 fotografies (1947 a 1991)
  • unes 80 partitures d’arranjaments i adaptacions musicals realitzades per Oriol Martorell
  • més de 1000 programes de concert

Fons Oriol Martorell a la UB

D’altra banda, el propi Oriol Martorell va cedir a la Biblioteca de Catalunya el 1996 la seva discoteca personal, formada per 5.600 discs de 33 i 45 rpm, bàsicament de música clàssica, tradicional catalana i de compositors catalans, així com de música coral. Anys després, el 2011, els germans Martorell-Solanic van cedir el fons d’enregistraments domèstics no editats, que recull 246 cassets que amb documents sonors musicals i no musicals relatius a l’activitat professional i cívica d’Oriol Martorell.

Fons Oriol Martorell a la BC