Coral Sant Jordi

La Coral

“Que els cants ens alegrin i ens facin millors”

Aquest desig compartit forma part de la Invocació a Sant Jordi, el càntic amb què la Coral Sant Jordi comença els seus concerts i que defineix l’essència del que som: un grup humà unit pel plaer musical.

Actualment, la Coral Sant Jordi està integrada per una trentena de cantaires de procedència, ideologia i formació ben diversa. Fidels a l’esperit del seu fundador, Oriol Martorell (director des de 1947 fins al 1991), la Coral Sant Jordi viu el cant coral en la seva immensitat: des de la música clàssica fins als autors contemporanis, contemplant també la música tradicional catalana. En paraules de Martorell: “ho hem volgut cantar tot. Des de melodies medievals gregorianes o del Llibre Vermell de Montserrat fins a música de jazz, sense oblidar els grans músics de tots els temps”.

Amb 70 anys de presència en el panorama coral, la Coral Sant Jordi manté una actitud de millora constant, amb programes musicals ambiciosos que demanen als cantaires dedicació i perfeccionament tècnic per aconseguir un so propi, el que li han configurat Oriol Martorell, Jordi Noguera, Xavier Sans, Lluís Vila i, a partir de setembre de 2016, Oriol Castanyer, actual director titular de la Coral Sant Jordi.

Però, més enllà del compromís musical dels cantaires, a la Coral Sant Jordi ens agrada pensar que som una gran família, i no només pel fet de comptar amb els cors infantils L’Esquitx i L’Espurna, el Cor Jove i el Cor Ponent, integrat per excantaires.

Formar part de la Coral Sant Jordi, continuar amb el llegat d’una manera d’entendre el cant coral i contribuir al seu futur, és un privilegi per a tots nosaltres.