La Coral Sant Jordi comença els actes del 75è aniversari amb el Rèquiem de Mozart

Barrera s’estrena amb El Rèquiem i la Sant Jordi

Per primer cop, Mireia Barrera es posarà al capdavant de la Coral Sant Jordi i també dirigirà per primera vegada el Rèquiem de Mozart. Barrera és una de les directores més rellevants del panorama actual. Ha dirigit el Cor Madrigal de Barcelona, el Cor Jove Nacional de Catalunya i el Coro Nacional de España, entre altres formacions. La seva trajectòria va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura que li va concedir la Generalitat el 2014.

Un any de celebracions

Durant el 2022 i el 2023, la Coral ha preparat una sèrie d’actes per celebrar els 75 anys. Oriol Martorell va fundar la Coral Sant Jordi el 1947 i la va convertir en un dels cors més destacats de Catalunya i d’Europa.

Les celebracions començaran amb el tradicional concert de la diada de Sant Jordi i continuaran amb un concert el 10 de juliol que farà un repàs a les obres més emblemàtiques del cor. Aquest concert comptarà amb la participació del director titular, Oriol Castanyer, i els seus
predecessors: Lluís Vila i Xavier Sans.

La primera audició pública que va fer la Coral Sant Jordi va ser l’11 de novembre de 1947 a Rubí. 75 anys després, tornarà a oferir el mateix programa a l’església de Sant Pere de Rubí. Una de les característiques que sempre ha definit la Sant Jordi és la formació coral. Ha estat
pionera en la fundació del Cor infantil i el Cor Jove de la Coral Sant Jordi. Aquestes tres formacions es reuneixen anualment en el tradicional concert de Nadal de l’entitat. Enguany- coincidiran dos aniversaris, el 75è de la Coral Sant Jordi i el 60è aniversari del Cor Infantil de la
Coral Sant Jordi. Per celebrar-ho s’interpretarà un programa especial que acabarà amb l’estrena d’una nova versió del conegut Fum, Fum, Fum que la Coral ha encarregat per a l’ocasió.

Gira de concerts i dues exposicions

Seguint la vocació de portar la música a tot el territori català, la Sant Jordi està organitzant una gira de concerts per tot el país amb el repertori més aplaudit pel públic en els concerts de la Coral al llarg de la seva història. Paral·lelament, també viatjarà l’exposició dedicada a la figura
d’Oriol Martorell, organitzada per l’entitat pel 25è aniversari de la seva mort. Actualment, es pot visitar al Monestir de Montserrat fins al 29 d’abril. Al maig, farà parada al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

La Biblioteca de Catalunya està preparant una exposició dedicada als 75 anys de trajectòria de la Coral Sant Jordi que està previst que s’inauguri a la tardor, coincidint amb l’efemèride de la primera audició pública a Rubí.

Els actes de celebració de l’aniversari es tancaran amb un concert la diada de Sant Jordi de 2023 a la sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona. La Coral interpretarà la Petita Missa Solemne de Rossini, considerada el testament espiritual del compositor italià.

L’arrencada de totes les celebracions serà aquest pròxim dissabte, 23 d’abril, a les 21h a la Basílica de la Mercè de Barcelona i les entrades es poden comprar al web de la Coral Sant Jordi.

Barcelona, 19 d’abril de 2022

Contacte:
Toni Gálvez Carcellé _ comunicació CSJ
Tel. 619707002
management@coralsantjordi.cat